Marci rendkívül élvezte a nyaralást. Minden nap már  kora reggel addig bökdöste a gyerekeket amíg végül ki nem mehetett az udvarra körülnézni, pedig otthon mindig türelmesen megvárta a 7 órát. Természetesen tiszta víz lett a bundája a harmattól, amíg csaholva körbeszaladt a kertben. Minden gyíkot, békát, madarat megugatott , még a felhőket is, pedig azokat otthon is láthatott eleget. Mivel a kert teljesen zárt volt, ezért nem kellett folyamatosan szemmel tartani őt, minden veszélyforrást előre kiküszöbölt Apa és Anya. -Hurrá, gyerünk fürdeni!- ugrott fel az asztaltól Apa.- Mi leszünk a legelsők a tónál. - tette hozzá. -Kedves volt a szomszéd, hogy felhívta a figyelmunket erre a jó fürdési lehetőségre, ahova még kutyát is be lehet vinni.- dicsérte meg a szomszédot Anya, miközben Marci szőréből kiszedett egy bogáncsot.

A fürdés nagyon kellemes volt. Marci sokat úszott az eldobott labdák után. Amikor nem volt senki , aki játszott volna vele, magától ugrált a vízbe majd kimászott a partra. Este kifáradva pihent az egész család, amikor Marci hirtelen felugrott és hevesen elkezdte rázni a fejét. Először nem gondolt senki rosszra, de amikor már öt percenkénz ismétlődött a fejrázás és emellett Marci még elkezdett halkan nyüszíteni, akkor már Apa megállapította:- Szerintem Marcinak fáj a füle. Nem normális, hogy ennyiszer rázza a fejét! Anya odahívta magához, hogy megsimogassa, de Marci elkapta a fejét, amikor a füléhez akart érni. - Tényleg fáj a füle, nem enged hozzányúlni. Hiszen mondta az orvos, hogy fürdés után mossuk ki a fülét, még fülmosót és fülcseppet is adott. - jutott eszébe Anyának. -Szólhattál volna korábban is Most már mindegy, kimossuk a fülét és rendben lesz- állt fel Apa, hogy hozza a gyógyszereket. 

 

Folytatjuk

Hosszabb szünet után újra visszatér kedvencünk, Marci, hogy új kalandokba keveredjen, de lehetőleg ki is másszon belőluk.

Marci a nyáron elutazott a gyerekekkel a Nagyiékhoz. A Nagyiék természetesen örömmel fogadták a kis jövevényt, aki hamar kiismerte az új környezetét. Mivel a Nagyiék vidéken laktak, ahol nincs a közelben  állatorvosi rendelő, csak egy idős doktorbácsi, aki szereti ugyan az állatokat, de inkább sertés, szarvasmarha, ló kezelésével foglakozik. Ezért alaposan fel kellett készülni minden eshetőségre. Ezt a feladatot Anyura bízták, mert Apu szerint ő soha semmit nem felejt el. -Még azt sem amit kéne- mormogta Apu és a hétvégi grillpartira gondolt, ahol kissé hangosak voltak a szomszéd szerint. -Pedig csak a kedvenc csapatunk játszott! A munkatársak is eljöttek szurkolni, ami természetesen csöndben nem lehetséges.-nézte meg az elégett grilldarabokat, amire a nagy izgalomban nem figyelt senki. Anyu tehát elment az állatorvoshoz, és részletesen elmondta, hogy hova megy Marci és mennyi időre. A doki ezután összeállított egy részletes útmutatót és egy kisebb gyógyszerkészletet, szükség esetére. Kapott Marci egy emlékeztető védőoltást, szívfergesség elleni kezelést, hiszen ez a betegség egyre nagyobb területen terjed, Természetesen a kullancs és bolha elleni tablettás kezelés sem maradhat el, hiszen fürödni is fog Marci, ami a külső védőszereket eltávolítaná. Emellett ellátta  a szükséges vitaminokkal és izületvédelemmel is, hogy nehogy a sok szaldgálás megerőltesse a lábait. - Figyeljetek oda, hogy mindig látótávolságban maradjon a kutya- emelte fel a kész csomagot a doki,- és ne tudjon semmilyen idegen anyagot megkóstolni, vagy a szájába venni. Nagy gazba ne engedjétek, nehogy a fülébe vagy az orrába menjen a toklász, ez a hegyes fűféle, mert azt csak műtéttel lehet kiszedni. 

Anya nagyon hálás volt a sok jó tanácsért.- Nagyon megnyugtat, hogy egy szakember készít fel minket ilyen helyzetekre. Mi magunktól biztosan elrontanánk valamit. Nem is gondoltam, hogy ennyi mindenre kell figyelni!- nézett hálásan Anyu. -Meg is mondom a szomszédomnak, hogy ő is jöjjön el tanácsadásra mielőtt elutazik.

Folytatjuk

Együtt a közös célért, Kedvenceink egészségéért...

 

Tudja mi az azonos az autó és a kutya között?

Az autónak 4 kereke van, a betegségek elleni megelőzés pedig 4 pilléren nyugszik. Ebből csak egy a

védőoltások beadása. Szeretne Ön olyan autóban utazni, amelyiknek csak egy kereke van? Keressen minket,

hogy megtudja, mi az a 4 pillér amivel kedvencét teljeskörűen megvédheti a betegségektől.

Utazzon 4 keréken biztonságosan.

 

Kezdje nálunk, hogy ne nálunk végezze.

A megelőzés mindig olcsóbb mint a gyógyítás.”

Ahogy telt múlt az idő, a szomszéd kutyával egyre jobban összebarátkoztunk. Ő egy kisebb testű keverék volt, úgy hívták, hogy Zsófi, és mivel mindketten sokat voltunk egyedül otthon, szívesen szaladgáltunk  a kerítés mellett. Az ő gazdái szenvedélyesen szerettek utazni, ahová vitték megukkal Zsófit is. Eleinte csodálkoztam, hogy bírja ki a kocsiban órák hosszat nyugodtan, pedig én is szeretek autózni. Anya és Apa elöl ül, a két gyerek hátul, én pedig közöttük. Elég kényelmetlen. Zsófit viszont hátul szállították, egy kényelmes ketrecben, a csomagtartóban. Minden 2 órában megálltak, akkor tudott egy kicsit szaladgálni és inni . Azt mondta, hogy így egész hosszú utakat is kényelmesen meg tud tenni, miközben vagy alszik vagy nézelődik. Utazás előtt pedig kapni szokott egy kis gyógyszert, amitől elszáll belőle minden félelem és izgalom. 

Zsófi kedves kutya volt, Anya és Apa is szerette. Meg is kérdezték Pista bácsit, a szomszédot, mit szólna, ha később lennének közös kiskutyáink. Pista bácsi nem szerette a gondokat. - Mit tudnék én ennyi kutyával csinálni?- hangoztatta. -Úgy döntöttem, hogy végleg megoldom ezt a problémát. Már beszéltem is a doktorral- mesélte- aki megnyugtatott, hogy ez a legjobb megoldás. Nekem Zsófi a legfontosabb és az ivartalanító műtét egy csomó betegségtől megvédi őt. - mesélte. -És nem veszélyes ez?- ijedezett Anya. -Az orvos szerint nem.- felelte Pista bácsi. - A műtétet injekciós előkészítés után gépi altatásban végzik.-sorolta-, amely teljes fájdalommentességet biztosít. A gépi altatás során az életfunkciókat a műszerek folyamatosan ellenőrzik, így ez a lehető lgbiztonságosabb eljárás. A műtéthez a bőrterület előkészítése után előre sterilizált eszközöket használnak és elektromos vérzéscsillapítást végeznek a komplikációmentes gyógyulás érdekében.-sorolta kívülről, látszott, hogy alaposan utánajárt a dolgoknak.- Felhívtam több rendelőt- folytatta- és nem a legolcsóbbat választottam, mert tudom, hogy jó munkát nem lehet olcsón kapni. Nekem Zsófi fontosabb annál, minthogy párezer forintot spóroljak, de ne legyek biztos benne, hogy a legjobb ellátást kapja. És ami a legérdekesebb-emelte fel az ujját Pista bácsi- ez az orvos már egészen pici sebet készít csak. Azt mondták, hogy így már a műtét másnapján szinte semmi baja nem lesz Zsófinak. - fejezte be lelkesen. Anya és Apa bólogattak. Ők is így tennének, ha én lánykutya lennék. De szerencsére nem vagyok. 

Folytatjuk