Hosszabb szünet után újra visszatér kedvencünk, Marci, hogy új kalandokba keveredjen, de lehetőleg ki is másszon belőluk.

Marci a nyáron elutazott a gyerekekkel a Nagyiékhoz. A Nagyiék természetesen örömmel fogadták a kis jövevényt, aki hamar kiismerte az új környezetét. Mivel a Nagyiék vidéken laktak, ahol nincs a közelben  állatorvosi rendelő, csak egy idős doktorbácsi, aki szereti ugyan az állatokat, de inkább sertés, szarvasmarha, ló kezelésével foglakozik. Ezért alaposan fel kellett készülni minden eshetőségre. Ezt a feladatot Anyura bízták, mert Apu szerint ő soha semmit nem felejt el. -Még azt sem amit kéne- mormogta Apu és a hétvégi grillpartira gondolt, ahol kissé hangosak voltak a szomszéd szerint. -Pedig csak a kedvenc csapatunk játszott! A munkatársak is eljöttek szurkolni, ami természetesen csöndben nem lehetséges.-nézte meg az elégett grilldarabokat, amire a nagy izgalomban nem figyelt senki. Anyu tehát elment az állatorvoshoz, és részletesen elmondta, hogy hova megy Marci és mennyi időre. A doki ezután összeállított egy részletes útmutatót és egy kisebb gyógyszerkészletet, szükség esetére. Kapott Marci egy emlékeztető védőoltást, szívfergesség elleni kezelést, hiszen ez a betegség egyre nagyobb területen terjed, Természetesen a kullancs és bolha elleni tablettás kezelés sem maradhat el, hiszen fürödni is fog Marci, ami a külső védőszereket eltávolítaná. Emellett ellátta  a szükséges vitaminokkal és izületvédelemmel is, hogy nehogy a sok szaldgálás megerőltesse a lábait. - Figyeljetek oda, hogy mindig látótávolságban maradjon a kutya- emelte fel a kész csomagot a doki,- és ne tudjon semmilyen idegen anyagot megkóstolni, vagy a szájába venni. Nagy gazba ne engedjétek, nehogy a fülébe vagy az orrába menjen a toklász, ez a hegyes fűféle, mert azt csak műtéttel lehet kiszedni. 

Anya nagyon hálás volt a sok jó tanácsért.- Nagyon megnyugtat, hogy egy szakember készít fel minket ilyen helyzetekre. Mi magunktól biztosan elrontanánk valamit. Nem is gondoltam, hogy ennyi mindenre kell figyelni!- nézett hálásan Anyu. -Meg is mondom a szomszédomnak, hogy ő is jöjjön el tanácsadásra mielőtt elutazik.

Folytatjuk